miskraam

Psycholoog miskraam / stilgeboorte

Verlies tijdens de zwangerschap, of het nu een miskraam of stilgeboorte betreft, is vaak een ontzettend emotionele ervaring. Het kan een wirwar van emoties veroorzaken, zoals verdriet, boosheid/frustratie en schuldgevoelens. Hoe ga je met dit verlies om en hoe kijk je naar de toekomst? Ik ben hier om je hierbij te ondersteunen.

 

Ik sta klaar om vrouwen en hun partners met een kinderwens te ondersteunen gedurende deze reis en ook daarna, om hen te helpen alles een plek te geven. Samen verkennen we de emoties die hierbij komen kijken en werken we aan strategieën om hiermee om te gaan.

Hoe kan ik je helpen tijdens de zwangerschap?

  • Een veilige plek om te delen:
    In mijn praktijk streef ik ernaar een veilige ruimte te creëren waar je vrijuit al je gevoelens en gedachten kunt delen. Hier kun je jezelf zijn en je emoties uiten zonder angst voor veroordeling.
  • Begeleiding bij rouwverwerking:
    Het verlies van een kindje, hoe pril ook, kan een diepgaand rouwproces veroorzaken. Ik sta voor je klaar om je te helpen navigeren door deze moeilijke tijd en om je te ondersteunen bij het verwerken van je verdriet. Indien nodig kunnen we EMDR overwegen als een mogelijke therapie om je te helpen bij het vinden van een plekje voor dit verlies. Wil je meer weten over EMDR? Klik dan hier.
  • Omgaan met schuldgevoelens en falen:
    Veel mensen die een miskraam of stilgeboorte hebben meegemaakt, worstelen met gevoelens van schuld en falen. Samen zullen we onderzoeken waar deze gevoelens vandaan komen en hoe je ermee kunt omgaan.
  • Communicatie en relaties:
    Het verlies van een zwangerschap heeft vaak niet alleen impact op jou, maar ook op je relatie. Soms is het fijn om samen te komen en te praten over wat er is gebeurd en hoe dit jullie beiden heeft beïnvloed. We zullen samen kijken naar wat jullie nodig hebben om hier doorheen te komen.
  • Toekomstplanning en hoop:
    Een miskraam of stilgeboorte kan het vertrouwen in de toekomst en het vermogen om opnieuw zwanger te worden ondermijnen. Samen zullen we kijken naar wat je op dit moment nodig hebt en hoe de toekomst eruit kan zien. We zullen stappen bespreken die je kunt nemen om weer verder te kunnen. 

Waarom kiezen voor praktijk noor cornelissen?

Het verlies van een kindje heeft grote impact. Ik heb zelf meerdere malen het verlies van een zwangerschap meegemaakt. Ik weet dat iedereen zijn eigen unieke proces doormaakt, maar ik herken zeker de pijn die gepaard gaat met deze ervaring. Daarom voel ik een sterke drang om andere vrouwen en hun partners te begeleiden tijdens dit moeilijke (rouw)proces. Wil je meer over mij weten? Kijk dan hier.

Neem vandaag nog contact met me op als je ondersteuning nodig hebt bij het verwerken van een miskraam of stilgeboorte. Je staat er niet alleen voor, en samen kunnen we werken aan heling en herstel.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven