Over mij

Ik ben Noor Cornelissen, (medisch) psychologe en lichaamsgericht trauma therapeut. Moeder van 3 kleine boefjes. De weg naar het moederschap zie ik als een bijzonder proces. Mooie mijlpalen van blijdschap en verliefdheid, worden afgewisseld met grote fysieke en mentale uitdagingen. Tijdens je zwangerschap, in de aanloop naar de bevalling en zeker ook in je nieuwe rol als moeder en de verantwoordelijkheid over een nieuw leven. Er wordt veel van je gevraagd in deze periode. En daarom is het zo logisch (en voor heel veel vrouwen, inclusief mijzelf, heel herkenbaar) dat een beetje extra steun soms heel welkom kan zijn. 
Aandacht

Kinderen krijgen was altijd mijn grote wens, maar na twee miskramen bleek een zwangerschap niet zomaar iets vanzelfsprekends. De derde keer bleef ons kindje wel zitten. Natuurlijk waren we heel gelukkig, maar de eerste fase van deze zwangerschap was voor mij op z’n zachtst gezegd een intense, spannende periode. Mede daardoor belandde ik in een prenatale depressie. Geen idee dat dat kon, en ik was nota bene zelf psycholoog. Die roze wolk waar vrouwen zo vaak over praten was voor mij ver te zoeken en werd overschaduwd door een cocktail van angstgevoelens, emoties en eerste trimester-hormonen. Het lukte me uit de depressie te klimmen, en heb nog een deel van mijn zwangerschap vertrouwen in mezelf en in mijn lijf kunnen vinden. Wat ik me vooral gerealiseerd heb tijdens mijn zwangerschappen – de weg ernaartoe, de bevallingen en erna – is dat er zo weinig aandacht is voor de mentale verandering en uitdagingen die je als tegenkomt. 


Eigen praktijk

Voor zwangere vrouwen en nieuwe moeders die behoefte hebben aan ondersteuning in het mentale proces van moeder worden, dat prachtig maar ook ontzettend uitdagend kan zijn, heb ik mijn eigen praktijk opgezet en maak ik deel uit van Het Grote beginIk ben een therapeut voor zwangeren én moeders en hun partners. Sombere of angstige gedachten komen vaker voor dan je denkt, en ik vind het héél belangrijk dat je weet dat je niet de enige bent. Voor het verwerken van de bevalling maak ik ook gebruik van EMDR en daarvoor bied ik een speciaal bevallingsverwerking-traject aan. EMDR kan een mooie toevoeging zijn om de heftige/traumatische ervaring een plekje te geven en rust te voelen. Samen kijken we naar de uitdagingen die je tegenkomt in jouw proces en welke manier van steun in deze transitie het beste bij jou past.

Opleidingen & beroepsverenigingen

  • Aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) AGB-code| 90093272
  • Aangesloten RBCZ
  • Aangesloten bij de Hypnobirthing verenging Nederland en België
  • Msc. Health Psychology (Universiteit Leiden)
  • Lichaamsgerichte traumatherapie (To Be Academy)
  • Bevallingsverwerkingsspecialist opleiding EMDR (Nova Vita praktijk)
  • Hypnobirthing docentenopleiding (The Mongan Method)
  • Zwangerschapscoach opleiding (Simone Kamping)

 

Scroll naar boven