Aanbod

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Over Noor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Aanmelden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Ondersteuning tijdens de zwangerschap van een psycholoog

zwangerschaps || Psycholoog

Een zwangerschap is een fase vol veranderingen en nieuwe ervaringen, en kan gepaard gaan met veel emoties, zorgen en vragen. Als psycholoog, en uit eigen ervaring, begrijp ik de complexiteit van deze periode en ben ik hier om je te begeleiden en ondersteunen op jouw reis naar het ouderschap. Ik sta klaar om vrouwen en hun partners met een kinderwens te ondersteunen gedurende deze reis en ook daarna, om hen te helpen alles een plek te geven. Samen verkennen we de emoties die hierbij komen kijken en werken we aan strategieën om hiermee om te gaan.

Hoe kan ik je helpen tijdens de zwangerschap?

  • Emotionele ondersteuning: Zwangerschap brengt vaak een mix van emoties met zich mee. Samen zullen we ontdekken wat er speelt en hoe je hiermee kunt omgaan. Of het nu gaat om angsten, somberheid, rouw of frustraties, ik ben er om je te helpen.
  • Relatie-ondersteuning: Een zwangerschap kan een uitdaging zijn voor jou en je partner. In mijn praktijk bied ik ook de mogelijkheid om samen te komen. Of het nu gaat om een eenmalige sessie of regelmatige afspraken, ik help jullie om open te communiceren en de band te versterken.
  • Angst voor de bevalling: Angst voor de bevalling is normaal, of je nu al eerder bevallen bent of niet. Als zwangerschapsdocent en ervaren psycholoog, sta ik klaar om je hierbij te ondersteunen en je voor te bereiden op de bevalling.
  • Verwerking van eerdere ervaringen: Misschien heb je in het verleden minder prettige of zelfs traumatische ervaringen gehad tijdens een zwangerschap, bevalling of kraamtijd. Dit kan zelfs je volgende zwangerschap in de weg zitten. Ik help je graag met het verwerken van deze ervaringen, waarbij ik onder andere gebruik maak van EMDR (een traumaverwerkingsbehandeling).
psycholoog kinderwens amsterdam weesp

Voordelen van mijn ondersteuning als psycholoog tijdens je zwangerschap:

  • Vermindert stress, somberheid en angstgevoelens.
  • Verbetert veerkracht en vertrouwen.
  • Biedt een gevoel van empowerment en controle in een anders onzekere situatie.
  • Creëert vertrouwen in jezelf, de zwangerschap of aanstaande bevalling.

Waarom kiezen voor praktijk Noor Cornelissen?

Mijn persoonlijke reis naar het ouderschap kende ook zijn uitdagingen. Na meerdere miskramen en een periode van depressie leek de roze wolk ver weg. Deze ervaring heeft me gemotiveerd om me als psycholoog te specialiseren in alle aspecten van het ouderschap. Van de kinderwens, door de zwangerschap en geboorte, tot de eerste jaren van het ouderschap. Elk traject dat ik begeleid is uniek, omdat ik echt luister naar wat jij of jullie op dit moment nodig hebben. Na een grondige intake gaan we samen aan de slag.

psycholoog fertiliteit amsterdam weesp

Heb je vragen of twijfel je?

Als je vragen hebt of twijfelt of mijn begeleiding past bij jouw behoeften rondom je zwangerschap, aarzel dan niet om contact op te nemen. Via het beveiligde contactformulier kun je contact met me opnemen, waarbij ik binnen 2 werkdagen reageer. Of voel je vrij om telefonisch contact op te nemen. Jouw welzijn is mijn prioriteit en ik sta klaar om je te ondersteunen op jouw unieke reis naar het ouderschap.

Scroll naar boven