Aanbod

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Over Noor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Aanmelden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Psychologische Ondersteuning bij Fertiliteitstrajecten

Fertiliteit & kinderwens || Psycholoog

Wanneer zwanger worden niet vanzelf gaat en fertiliteitsproblemen de kop opsteken, kan de reis naar ouderschap een complex en emotioneel pad zijn. Angst, stress, verdriet en zelfs een gevoel van isolatie zijn veelvoorkomende ervaringen voor vrouwen en hun partners die deze reis maken.

Het is van essentieel belang om tijdens en na dit proces aandacht te besteden aan het welzijn, zowel fysiek als psychisch.

Ik sta klaar om vrouwen en hun partners met een kinderwens te ondersteunen gedurende deze reis en ook daarna, om hen te helpen alles een plek te geven. Samen verkennen we de emoties die hierbij komen kijken en werken we aan strategieën om hiermee om te gaan.

psycholoog kinderwens amsterdam weesp

Hiervoor kan je terecht in de praktijk:

  • Individuele therapie voor vrouwen en mannen die worstelen met de emotionele impact van vruchtbaarheidsbehandelingen en hun kinderwens.
  • Koppelsessies om communicatie te verbeteren, relatiedynamiek te versterken en samen te werken als een team tijdens dit proces.
  • Stressmanagementtechnieken en ontspanningsoefeningen om de veerkracht te vergroten.
  • Ondersteuning bij een zwangerschap om voor te bereiden op de bevalling en de tijd daarna. 
  • Verwerking van een fertiliteitstraject (de verwerking van een fertiliteitstraject kan een langdurig proces zijn, dat zelfs tot jaren na afloop kan doorwerken).

Voordelen van Psychische Begeleiding:

  • Vermindert stress en angstgevoelens.
  • Verbetert de veerkracht en copingvaardigheden.
  • Versterkt relaties en communicatie bij fertiliteit en kinderwens.
  • Biedt een gevoel van empowerment en controle in een anders onzekere situatie.
  • Helpt met de verwerking en afsluiting van deze periode.

Waarom kiezen voor praktijk Noor Cornelissen?

Mijn persoonlijke reis naar het ouderschap kende ook zijn uitdagingen. Na meerdere miskramen en een periode van depressie leek de roze wolk ver weg. Deze ervaring heeft me gemotiveerd om me als psycholoog te specialiseren in alle aspecten van het ouderschap. Van de kinderwens, door de zwangerschap en geboorte, tot de eerste jaren van het ouderschap. Elk traject dat ik begeleid is uniek, omdat ik echt luister naar wat jij of jullie op dit moment nodig hebben. Na een grondige intake gaan we samen aan de slag. Leer hier meer over mijn achtergrond en benadering van kinderwens & fertiliteit als psycholoog.

psycholoog fertiliteit amsterdam weesp

Heb je vragen of twijfel je?

Als je vragen hebt of twijfels over of dit is wat je zoekt binnen jouw struggles rondom je kinderwens en fertilteit, aarzel dan niet om contact op te nemen. Via dit contactformulier kan (beveiligd) contact opnemen. Ik neem dan binnen 2 werkdagen contact met je op. Of neem gerust telefonisch contact op. 

Scroll naar boven